Alergie na mléko, pšenici, vaječný bílek a vepřové maso

Projevy alergií na našem těle

  1. Kravské mléko. Při kožních problémech existuje vždy postižení loketních jamek či pokolení. Ekzémy mají spíše vlhký charakter. V případě zažívacích potíže se objevuje plynatost nadýmání, spíše řidší stolice až příjmy. Velmi často jde o kombinaci s neschopností organizmu zpracovat mléčný cukr – lakotou. Mléko “začleňuje”. Z toho vyplývá obraz vlhkých kašlů, chronických rým a či zánětů.

  2. Pšenice. Jejím obrazem je svědivá, šupinatá kůže. Postižený bývají spíše oblasti svalových natahovačů. V zažívacím systému se objevují problémy s játry, žlučníkem či žlučovými cestami a slepým střevem. U dětí se objevují bolesti břicha kolem pupíku nebo v pravé polovině břicha bez jiných zažívacích potíží. Velice často lze u pacienta zjistit období opakovaných angín, zánětů stredouší, zánětů průdušek či zápalů plic. Kombinace pšenice a zátěže těžkými kovy (kupříkladu olova či sloučenin rtuti) vede velmi často k projevům únavy a zhoršení imunitního stavu. Charakteristické jsou časté “nemoci z nachlazení” nebo prodloužené rekonvalescence.

  3. Vaječný bílek a vepřové maso. Zde charakteristika obrazy neexistují. Lez však říci, že u pacientů s pylovými alergiemi a alergiemi projevujícími se různými otoky je tato kombinace velmi pravděpodobná.

Depositphotos 444208894 S

Composition with common food allergens including egg, milk, soya, peanuts, hazelnut, fish, seafood and wheat flour

Depositphotos 27103677 S

Heap of sieved flour and fresh eras of golden wheat lying on a bakery table depicting ingredients used in baking loaves of bread and pastries

Důležitá v těchto případech je dieta, ale samozřejmě jen dieta nevyřeší všechny zdravotní potíže. Na zdravotní stav člověka působí příliš mnoho vnějších podnětů, celé životní prostředí. To dnes obsahuje celou řadu chemických látek, se kterými se náš organizmus neumí vyrovnat. Nesmíme zapomenout ani na působení stresových vlivů, které není v žádném případě pozitivní. Uvažuje se také o vedlejších účincích očkování, které rovněž negativně ovlivňuje náš imunitní systém. Při dlouhodobé zátěži organizmu může dojít k situaci, kdy projevy nemoci vytvoří samostatný cyklus, který běží dál i po odbourání původního spoušťového mechanizmu.

Přes všechno je dietní režim velice důležitou součástí léčby. Je to věc, kterou může každý z nás snadno  ovlivnit a denně své tělo buď zatěžovat , nebo naopak podporovat.

Kromě omezení výše zmíněných potravin k dietními režimu automaticky patří dvě další podmínky. Za pevné dostatečný příjem tekutin, což je u dospělého člověka minimálně 2-2,5 litru na den. Optimální je zajistit tento příjem tekutin formou kvalitní pitné vody, minerálek a či čajů.

Za druhé omezení příjmu cukru, čímž máme na mysli výrazné omezení cukrovinek a cukrářských výrobků.

Vlastní léčba pak spočívá ve vytetování základních alergenů. To vychází z klinických obtíží pacienta. Dále provedeme vytetování hlavních chemických zátěží, infekčních a blokujících faktorů z oblasti psychiky – to jsou takzvané blokády podvědomí. Současně se zajímáme i o blokády fyzické, těmi rozumíme stejně tak jizvy, jako elektromagnetický smog, radioaktivní záření nebo geopatogenní zátěž. Jejich vliv školní medicína neuznává, ale dle literatury a zejména našich zkušeností svou nezanedbanou roli hrají.

Zmíněny byly i jizvy. CO mají společného s alergií?

U jizva jede o Problem přerušení energetického toku v akupunkturních drahách. Většinou jde o jizvy po špatném hojení ran, ale není to nutným pravidlem. Vysvětlení této zátěže terminologií a znalostmi školní medicíny není možné. Můžeme tedy použít jen teorii trvalého toku energie v akupunkturních drahách, kde jizva může působit jako jakási přehrada ve vodním toku, jako jakási překážka bránící volnému a přirozenou proudění. Před ní nastává hromadění, tedy přebytek energie, a za ní naopak její nedostatek. To vede vcelku přirozeně k postupnému vychýlení celého systému z rovnováhy.

Citace: Léčení bez chemie – MUDr. Miroslav Pekárek – nakladatelství Omen k

Dárek pro vás -1000 Kč Odvykání kouření

Autor:

Bc. Renata Králová

Související články

© 2024 Klinika biorezonance | Obchodní podmínky  |  Ochrana osobních údajů | tel:702 019 151 | e-mail:info@klinika-biorezonance.cz